Sigla DespreIsus.ro

Dovezi ale Existenței lui Dumnezeu

Data articolului: 8/26/2009 9:36:53 AM

Sunt într-adevăr dovezi demne de încredere că Dumnezeul creștin există, și că El ne-a creat? Poți fi într-adevăr sigur? Sau este posibil ca noi și universul în care trăim am intrat în existență fără nici un motiv și fără un creator? Aici vei găsi motivele pentru care foști atei susțin acum că sunt convinși că Dumnezeu este real.

de Charlie Campbell (original article) 

În acest articol, doresc să împărtăşesc patru dovezi ale existenţei lui Dumnezeu.

ciocănel pe banca judecătorilor

1. COSMOSUL

Apostolul Pavel face aluzie la această primă dovadă în primul capitol al epistolei sale către Romani:

Romani 1:20

”În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit (Cum?), de la facerea lumii(Kosmos în limba greacă), când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi.”

Primul motiv pentru care cred în existența lui Dumnezeu este ...

Universul însuși este dovada că există un Dumnezeu. Se vorbește despre acest lucru în Psalmul 19:

Psalmul 19:1-4
”Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el. Şi aceasta fără vorbe, fără cuvinte al căror sunet să fie auzit: dar răsunetul lor străbate tot pământul, şi glasul lor merge până la marginile lumii... ”

Chiar existența universului însuși mărturisește faptul că Dumnezeu există.

Să ne gândim puțin la acest lucru. Sunt doar trei opțiuni pentru existența universului:

1.    A existat dintotdeauna.

2.    S-a creat el însuși.

3.    A fost creat de ceva sau cineva din afara lui.

Să parcurgem aceste trei opțiuni și să vedem care din ele este cea mai rezonabilă de crezut. Prima opțiune, aceea că universul a existat dintotdeauna (adică este veșnic), a fost total respinsă de către comunitatea științifică. De ce?

Dovezile științifice împotriva unui univers etern au distrus această teorie. Numeroase evidențe din domeniul astronomic, cum ar fi:

·  Ecoul radiației de fond

·  A doua lege a termodinamicii

·  Mișcarea galaxiilor

... acum demonstrează într-un mod copleșitor că universul de fapt a început să existe cu un timp finit în urmă într-un eveniment când totul...

·  spațiul fizic

·  timpul

·  materia

·   și energia

... din univers au intrat în existență.

Pe scurt, consensul între majoritatea astronomilor este acesta: universul a început să existe. Stephen Hawking, astronomul agnostic foarte popular și respectat de la universitatea din Cambridge, este de acord cu această concluzie. El spune: ”Aproape toată lumea crede că universul și însuși timpul au avut un început.”

Este interesant, căci este în perfectă armonie cu ceea ce ne spune Biblia (în chiar primul verset!) ...

Geneza 1:1 ”La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.”

Biblia este foarte clară vorbind despre faptul că universul a avut un început, la fel cum a descoperit și comunitatea științifică – 3000 de ani după ce Moise a scris aceste cuvinte.

Datorită faptului că universul a avut un început, acest lucru exclude opțiunea 1, aceea că universul a existat dintotdeauna. Ceea ce înseamnă că avem două opțiuni pentru existența universului:

2.  S-a creat el însuși.

3. A fost creat de ceva sau cineva din afara lui.

Opțiunea a doua, aceea că universul s-a creat el însuși, este imposibil din punct de vedere filozofic.

Ateii pun întrebarea: ”De ce?”

Bineînțeles că, înainte ca universul să existe, nu ar fi putut să fie acolo ca să se creeze. În mod evident, un univers non-existent nu putea face nimic! Nu exista. Întrebați majoritatea ateilor: ”Ce era înainte ca universul să existe?” Și ei vor răspunde: ”Nimic.”

Cu toții știm că nimicul nu poate face nimic. Ce este nimicul? V-ați gândit vreodată? Nimicul nu poate face nimic. El nu poate vedea, nu poate mirosi, nu poate acționa, nu poate gândi, ca să nu vorbim de a creea ceva. De fapt, sună aberant să mă relaționez la nimic ca la un ”el”.

Chiar și David Hume (1711-1776), unul din cei mai zeloși sceptici ai creștinismului, a fost de acord cu faptul că lucrurile nu intră în existență singure. În 1754 el a scris: ”Nu am afirmat niciodată o asemenea absurditate, cum că orice s-ar putea mișca fără o cauză.”

Imposibilitatea unui lucru de a se crea pe el însuși este în armonie cu o lege fizică fundamentală, legea conservării. Dacă ați făcut fizică în școală, atunci vă amintiți această afirmație: ”Din nimic iese nimic.” Aceasta este o lege științifică de nestrămutat. De ce? Niciodată nu a existat un singur exemplu observat în care această lege a fost încălcată.

Chiar și renumitul ateu J.L. Mackie a spus: ”Mie însumi îmi vine greu să accept noțiunea de autocreare din nimic, chiar fără restricții fiind.”

Deci, avem trei opțiuni pentru existența universului:

1.  A existat dintotdeauna.

2.  S-a creat el însuși.

3. A fost creat de ceva sau cineva din afara lui

Opțiunile 1 și 2 pot fi aruncate la gunoi pe baza dovezilor științifice și filozofice. (Nici nu e nevoie să aduci Biblia pentru a dezbate și a elimina aceste două prime opțiuni). Opțiunea a treia, cum că  ceva sau cineva din afara universului (de exemplu Dumnezeu) a creat universul, este singura opțiune rezonabilă.

Imaginați-vă că am un tablou. Întrebarea mea este: Când vedeți pictura, de ce dovadă aveți nevoie pentru a stabili faptul că există un pictor? Nimic în plus de însuși tabloul. Tabloul singur este dovada absolută că există un pictor. Nu aveți nevoie să vedeți pictorul pentru a crede că el/ea există. Tabloul este singura dovadă de care aveți nevoie. Tabloul nu ar fi acolo dacă nu ar exista pictorul; la fel și universul. Existența universului (un tablou uriaș dacă preferați) dovedește în mod absolut că există un creator.

Am împărtășit acest mod simplu și logic de raționalizare cu oamenii (despre cele trei opțiuni ale existenței universului), împreună cu simpla analogie a tabloului și știți care a fost răspunsul comun?

”Nu m-am gândit la asta niciodată în modul acesta!”

Eu cred că e nevoie de mult mai multă credință să fii ateu decât să crezi în Dumnezeu. Ateii cred că toate lucrurile ce există (întregul univers) au provenit din nimic și de la nimic. Iar acest lucru necesită multă credință!

Deci, primul motiv pentru care cred că Dumnezeu există este cosmosul.

Al doilea motiv pentru care cred că Dumnezeu există este ...

2. COMPLEXITATEA VIEȚII

Imaginați-vă că v-ați decis să mergeți într-o croazieră de două săptămâni în Tahiti. Părea a fi o idee bună, însă cineva a uitat să verifice starea vremii. Și spre groaza dumneavoastră, cea mai mare furtună ce a fost vreodată în Pacificul de Sud răstoarnă vaporul, astfel încât toți pasagerii ajung în mijlocul oceanului Pacific pe timp de  noapte.

Vă treziți și descoperiți că ați naufragiat pe o insulă undeva în Pacificul de Sud. Mergând prin insulă împreună cu un alt supraviețuitor, vă întrebați dacă mai există și altă viață inteligență pe insulă, care v-ar putea ajuta să ajungeți acasă. Mergând de-a lungul malului, observați ceva în nisip. După ce luați obiectul și-l examinați îndeaproape, descoperiți că pare a fi vârful unei săgeți.

Întrebare: După această descoperire, care credeți că sunt șansele ca oameni să locuiască pe insulă? Destul de mari. Poate nu e acea viață inteligentă la care sperați. Poate fi chiar un trib de vânători de capete!

Spre marea voastră surprindere, cealaltă persoană ce a supraviețuit naufragiului sugereaza: Probabil că de-a lungul a miliarde de ani, vântul și valurile și mareele au făcut să se formeze o piatră ce pare a semăna cu vârful unei săgeți.”

Găsind această explicație greu de crezut, sunteți de acord să păstrați o minte deschisă și să continuați cercetarea. După un kilometru de-a lungul malului, descoperiți ceea ce pare a fi o canoe ancorată de țărm. Acum chiar sunteți convins că trebuie să existe o formă de viață inteligentă pe acea insulă! Însă, chiar la timp pentru a vă scădea entuziasmul, noul prieten și naufragiat sugerează că...

”Probabil milioane de ani de furtuni și valuri au săpat în lemn și astfel s-a ajuns la această barcă în formă de canoe. Trebuie să avem o minte dschisă.”

Găsind această afirmație și mai greu de crezut decât comentariile despre vârful de săgeată, consimțiți să continuați căutarea. După vreo   sută de metri pe plajă găsiți ceva ce arată ca un scris în nisip. Literele  alcătuiesc o frază simplă: ”Ora de Plajă!” Uitându-vă la prietenul evoluționist, cu mintea deschisă, îl auziți spunând: ”Probabil că vântul și valurile au format acest aliniament al literelor.”

Ce i-ați spune acestei persoane care crede că lucrurile simple precum vârfuri de săgeți, bărci și litere în nisip au evoluat?

__A. ”Probabil că ai dreptate. Te rog să mă ierți că am crezut că o viață inteligentă a făcut aceste lucruri.”

__B. ”Ești drogat?”

Sunt sigur că majoritatea dintre noi ar stabili că vârful de săgeată, barca și mesajul din nisip au fost cu siguranță făcute de o formă de viață inteligentă. De ce?

Nu este greu de recunoscut că au fost create de cineva.

Și oriunde ne-am uita pe planeta Pământ, găsim forme de viață complexe uimitoare ce sunt de milioane de ori mai complexe decât vârfurile de săgeată sau decât bărcile. Această complexitate uimitoare ce umple întreaga viață este un alt motiv pentru care din ce în ce mai mulți oameni de știință ajung la concluzia că trebuie să existe un creator inteligent.

Să ne gândim la câteva exemple de forme de viață complexe. Mai întâi, să ne gândim la corpul uman. Are un complex uimitor:

·  Sistemul nervos

·  Sistemul cardiovascular

·  Capacitatea de reproducere

·  Sistemul osos

·  Sistemul musculos

·  Sistemul digestiv

·  Capacitatea de a se autovindeca

·  Capacitatea de autoapărare împotriva bolilor

Găsesc dificil de crezut că printr-un proces accidental, corpul uman ar fi putut intra în existență, chiar și dacă ar fi avut la dispoziție milioane de ani, fără a avea un creator incredibil de inteligent.

Ai putea lăsa partea golașă a unui munte să fie expusă la vânt, ploaie, forțele naturii, șansă și milioane de ani, dar niciodată nu vei obține un munte Rushmore, să nu mai vorbim de o ființă umană vie. De ce? Pentru că e nevoie de inteligență. Ai nevoie de o intervenție inteligentă. (A fost nevoie de 400 de lucrători inteligenți timp de 14 ani -1927 – 1941 pentru a sculpta acele patru chipuri. Iar George Washington și Abraham Lincoln doar se uită la tine . Nu vorbesc. Nu zâmbesc. Nu fac nimic. De cât mai multă inteligență e nevoie pentru a crea o ființă umană vie? O întrebare bună.)

Ar fi nevoie de multă inteligență pentru a crea un robot ce operează ca și un om, și ar fi nevoie de și mai multă inteligență pentru a crea o ființă umană reală.

Nimeni din ziua de azi nu ar crede că chipurile sculptate în muntele Rushmore sunt rezultatul a milioane de ani de eroziune, vânt, ploaie și acțiuni întâmplătoare nedirijate.

Și totuși, ateii cred că ființele umane pline de viață ce au 206 oase, 640 de mușchi și inimi ce bat zilnic de peste 100.000 ori, sunt produsul unor serii de accidente întâmplătoare. Aceasta este o nebunie.

Nu numai corpul ca și întreg este incredibil de complex, dar părțile individuale componente sunt și mai complexe.

Carl Sagan a concluzionat că doar creierul este ”o mașinărie mult mai minunată decât oricare alta creată de oameni” și că păstrează suficientă informație pentru ”a umple cam 20.000.000 de volume.” (Carl Sagan, Cosmos, p.278)

Este posibil ca această ”mașină mult mai minunată decât oricare alta  creată de oameni” să fi intrat în existență din nimic, de nimic, iar apoi să fi evoluat prin niște serii de accidente întâmplătoare, absurde, după cum cred evoluționiștii?

Nu am suficientă credință să cred asta.

Să ne gândim la ochiul uman. Ochiul este o minge cu o lentilă de o parte și o retină sensibilă la lumină alcătuită din conuri și baghete de cealaltă parte. Lentila are un acoperiș puternic numit cornee și este deasupra irisului, al cărui scop este protejarea ochiului de lumină excesivă. Ochiul conține o substanță apoasă fantastică ce este înlocuită la fiecare patru ore. Glandele lacrimare spală exteriorul în mod continuu. Pleoapa mătură secrețiile de pe cornee pentru a-l ține umed. Genele îl protejează de praf. Și mușchi extrem de bine sincronizați sunt atașați de ochi pentru a mișca ochiul și a forma lentilele pentru a regla focalizarea ochiului.

Ochiul este mult mai complex și mai avansat decât cel mai bun aparat  foto din lume cu focalizare automată, ce le-a necesitat cercetătorilor mulți ani și milioane de dolari pentru a-l crea. A apărut această parte a unei mașinării complexe (ochiul) în urma unui proces întâmplător și datorită unor serii de accidente aleatorii? Ateii își adună credința pentru a răspunde afirmativ la această întrebare. Eu nu am suficientă credință pentru a fi ateu. 

Chiar și cel mai renumit Darwinist din toate timpurile a avut dificultăți în a crede că ochiul a intrat în existență datorită unor forțe oarbe. Despre cine vorbesc? Despre Charles Darwin. Lui însuși i-a venit greu să accepte afirmația că ochiul poate fi produsul evoluției. 

El a concluzionat: complexitatea ochiului uman i-au dat fiori. În cartea lui renumită, Originile speciilor (1859), Charles Darwin a zis: ”Să presupui că ochiul, cu toate planurile inimitabile pentru a ajusta focalizarea în funcție de diferite distanțe, pentru a admite diferite niveluri de lumină și pentru corectarea aberațiilor sferice și cromatice, ar fi putut fi format datorită selecției naturale, pare, mărturisesc sincer, de o absurditate uriașă.”

Nu numai corpul, ca și întreg, creierul și ochiul arată spre un designer inteligent, dar la fel arată și lucrurile mici, ca de exemplu celula vie. O celulă este considerată a fi cea mai mică unitate a materiei vii și măsoară mai puțin de 0,5% dintr-un milimetru în diametru. În zilele lui Darwin , celulele păreau a fi niște globuri de jeleu nesofisticate, particule misterioase ale vieții înlăuntrul cărora nimeni nu putea vedea nimic. 

Însă acum când avem posibilitatea de a observa celulele cu microscoape electronice, vedem că viața la nivelul celular este cu mult mai complexă decât a visat vreodată Darwin. 

Vorbind despre celulă, dr. Walter Bradley, un om de știință respectat și autorul cărții Misterul originii vieții, spune: ”Un organism unicelular este mult mai complicat decât orice altceva am putut recrea cu ajutorul supercalculatoarelor.”  Iar câștigătorul premiului Nobel Linus Pauling, considerat drept cel mai mare chimist al secolului XX: ”O singură celulă vie din corpul uman este mult mai complexă decât orașul New York.” Nu știu dacă ați fost vreodată în orașul New York, însă este un loc complex. Cu opt milioane de locuitori este cel mai mare și probabil cel mai complex oraș din Statele Unite. Imaginați-vă pentru un moment ce complex este orașul New York. 

Acum imaginați-vă punând o asemenea complexitate într-o singură celulă din corpul vostru. Și acesta e doar începutul. Corpul nostru este alcătuit din mii de diferite feluri de celule, totalizând peste 100,000,000,000,000 (100 trilioane) ca număr. Și corpul vostru face milioane de celule noi în fiecare secundă și ele toate lucrează împreună! 

Acum puțină vreme mi-am cumpărat un Ipod Nano. Lumea se minunează de această invenție nouă. De ce? Datorită mărimii informației pe care o poate stoca (aproximativ 1000 de cântece în modelul de 4GB). Omenirii i-au fost necesari mii de ani pentru a crea ceva de acest gen. Însă capacitatea de stocare a acestei piese tehnologice nici măcar nu se poate compara cu capacitatea de stocare a informației a ADN-ului din celulele vii.

Cantitatea informației stocate într-un volum de celule ADN cât gămălia unui ac este echivalentul a 500 de grămezi de cărți ce se întind de la pământ la lună. Iar ADN-ul nu conține doar informație simplă, aleatorie, sau o înșiruire incoerentă de litere. ADN-ul conține un volum uimitor de informație și instruire complexă detaliată ce le spune celulelor cum să funcționeze.  

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a spus despre ADN:

 ”ADN-ul este ca un program de calculator, dar mult, mult mai avansat decât orice soft pe care l-am creat vreodată.” Atunci vă întreb: De unde a venit acest volum uimitor de informație complexă și detaliată în ADN-ul celulei (care este ”mult, mult mai avansată decât orice soft creat de Microsoft”)? Programele de calculator nu se scriu ele însele. Ci întotdeauna un programator este implicat. Chiar dacă ai pune la dispoziție foarte mult timp, un program de calculator nu se poate scrie el însuși. Același lucru este adevărat cu informația complexă stocată în ADN. Cineva a trebuit să programeze informația în ADN, însă cine? 

Probabil ar trebui să-l întrebăm pe acest om: Anthony Flew. Până în anul 2004, Anthony Flew era considerat cel mai influent filozof ateu al lumii, autor și participant la dezbateri. În decembrie 2004, s-a auzit că Flew a abandonat ateismul, iar acum crede că Dumnezeu trebuie să existe. Ce l-a făcut să-se schimbe părerea? Anthony Flew a zis: ”Acum mi se pare că descoperirile a peste 50 de ani de cercetare a ADN-ului au furnizat materiale necesare unui argument nou și extrem de puternic în favoarea creației... Eu cred că materialul ADN-ului demonstrează cu siguranță că inteligența a fost implicată.” Athony Flew nu este singur în abandonarea ateismului și a explicațiilor naturale în legătură cu complexitatea vieții. 

Probabil că ați văzut titlurile ziarelor din data de 21 februarie 2006. Titlul era: ”500 de doctori în știință sceptici în ceea ce-l privește pe Darwin.” Aceasta este afirmația la care acești oameni de știință își semnează numele:

”Noi suntem sceptici față de afirmațiile capacității de mutație întâmplătoare și selecției naturale responsabile pentru complexitatea vieții. Se încurajează o examinare îndeaproape a evidenței pentru teoria Darwinistă.”

Puteți vedea această listă în creștere aici: www.DissentFromDarwin.org 

Această listă în creștere a oamenilor de știință ce sunt sceptici față de teoria Darwinistă (care acum a crescut la peste 700 de oameni de știință) include persoane din instituții de prestigiu, cum ar fi:

·  U.C. Berkley

·    UCLA

·    Cambridge University

·   Yale

·    Princeton

·    Stanford

·    MIT

·    The Smithsonian

Acești oameni de știință care cred într-un designer inteligent al universului se alătură unora dintre cei mai iluștri oameni de știință ce au trăit vreodată, cum ar fi Isaac Newton, Johannes Kepler, Galileo Galilei și Blaise Pascal, toți oameni care au crezut în existența lui Dumnezeu. 

Dacă vârfuri de săgeți, canoe și simple mesaje în nisip arată spre un creator inteligent, cu atât mai mult noi suntem justificați să credem că complexitatea din organismele vii arată spre un creator inteligent.

Al treilea motiv pentru care cred că Dumnezeu există este ... 

3. CANONUL SCRIPTURII 

Biblia este o carte ca nici o altă carte. Este o compilație a 66 diferite cărți scrise de peste 40 de autori diferiți, într-o perioadă de 1500 ani, pe trei continente diferite, în trei limbi diferite. 

Mereu și mereu autorii Bibliei susțin înregistrarea evenimentelor și scriu cuvinte ce le-au fost inspirate de Însuși Dumnezeu (2Tim 3:16). 

Și cu siguranță, Biblia ne descoperă foarte clar... 

·   Dumnezeu există

·   cum este El

·   care este voia Lui pentru viețile noastre 

Scepticul: ”Charlie, dar asta nu înseamnă neapărat că Biblia este adevărată.” 

Corect. Însă Biblia nu doar face aceste afirmații. Ci ea însăși se demonstrează, ca nici o altă scriere veche religioasă, a fi inspirată în mod divin și de bază din punct de vedere istoric prin ...

·  Sute de proorocii împlinite

·   Armonia internă uimitoare

·   Exactitatea ei științifică uimitoare și prevestirea evenimentelor înainte ca ele să aibă loc

·    Peste 25000 de descoperiri arheologice 

Al patrulea motiv pentru care cred că Dumnezeu există este ... 

4. CRISTOS 

Mulțin dintre cei ce neagă existența lui Dumnezeu s-au liniștit cu gândul ”Dacă Dumnezeu vroia ca noi să avem credință în El, ni s-ar revela.” Potrivit Bibliei, asta a și făcut Dumnezeu. 

Biblia ne spune că Isus a fost Dumnezeu întrupat în om (Isaia 9:6, Coloseni 2:9, Ioan 20:28) și însuși Isus a clarificat acest lucru în versete precum Ioan 5:18 și Ioan 8:58. 

Isus nu doar a afirmat că este Dumnezeu. Oricine ar putea face asta (Lee Boyd Malvo și David Koresh au afirmat că sunt Dumnezeu.) Isus a dovedit că este Dumnezeu făcând lucruri pe care doar Dumnezeu le poate face. 

· A deschis ochii orbilor

·   A vindecat șchiopii

·   A înviat morții

·   A umblat pe apă

·   A trăit o viață fără păcat

·   A înviat din morți trei zile după ce a fost omorât

·   Și a urcat la cer chiar sub ochii ucenicilor Săi 

Acestea sunt doar câteva din minunile pe care ucenicii le-au înregistrat pentru noi în Noul Testament ce ajută la dovedirea  afirmațiilor lui Isus de a fi Dumnezeu. 

”Dar stai puțin, Charlie! Asta nu înseamnă că ceea ce au spus ucenicii despre El a fost chiar adevărat.”

Îmi vine greu să cred că acești oameni mințeau. Gândiți-vă la acele momente când și voi ați mințit. Oamenii mint pentru a ieși DIN necaz. Lucrurile pe care le-au spus ucenicii despre Isus i-au băgat ÎN necaz. Foarte mult necaz. 

Istorici precum Flavius, Josephus, Eusebius și alții, au înregistrat pentru noi faptul că ucenicii lui Isus au murit, unul câte unul, suferind și murind în chinuri groaznice, datorită perseverării în credința lor și propovăduind că Isus este Domn și a înviat din morți. Ni se spune că..

·  Matei a fost ucis cu o halebardă (un fel de topor) în Etiopia.

·   Marcu a murit în Alexandria, în nordul Egiptului, după ce a fost târât cu cruzime pe străzile acelui oraș.

·  Luca a fost spânzurat de un măslin în Grecia.

·  Iacov a fost decapitat în Ierusalim.

·    Filip a fost atârnat de un stâlp în orașul Heiropolis și omorât cu pietre.

·    Bartolomeu a fost jupuit de viu.

·    Iuda a fost omorât cu săgeți.

·   Andrei a fost legat de o cruce, și lăsat acolo să moară.

·   Barnaba a fost omorât cu pietre.

·   Pavel, după o varietate de bătăi, biciuiri, torturi și persecuții, a fost decapitat în Roma.

·  Toma a fost străpuns cu lancea în sud-estul Indiei.

·    Petru a fost crucificat (așa cum i-a spus Isus că se va întâmpla în Ioan capitolul 21) în Roma, cu capul în jos. 

Mințeau acești oameni? Îmi vine greu să cred că oamenii, dornici să moară aceste morți lente și dureroase, ”scorneau povești” despre Isus. Oamenii pot fi dornici să moară pentru ceva ce ei cred că e adevărat (ca piloții Kamikaze, teroriștii musulmani), însă nimeni nu moare de bună voie pentru ceva ce știe că e o minciună. 

Ucenicii lui Isus și-au pecetluit mărturiile cu propriul lor sânge, susținând până la capăt că mult așteptatul Mântuitor și Dumnezeu al lumii a trăit în mijlocul lor, și El a devenit jertfa pentru păcat, și a înviat din morți. 

Aceasta, pentru mine, este o altă dovadă solidă că acești oameni spuneau adevărul despre Isus. 

Ai avut întrebări sau îndoieli despre existența lui Dumnezeu? 

Poți fi asigurat astăzi că este adevărat. Noi avem mărturia:

1.  Cosmosului

2.  Complexității Vieții

3.  Canonului Scripturii

4.  Lui Cristos

Dar ce înseamnă asta pentru tine, în mod practic? Dacă ești creștin, înseamnă că Dumnezeu este lângă tine. Treci printr-o încercare acum? Nu trebuie să treci prin ea de unul singur. Isus a zis: ”Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului” (Matei 28:20). Dumnezeu a zis: ”Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5). 

De asemenea, mai înseamnă că tu nu ești un accident. Nu ești produsul unui proces evoluțional orb. Ești una din creațiile lui Dumnezeu. El te-a format în pântecul mamei tale. El are un scop și un plan pentru viața ta. ”Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11). Și El dorește să aibă o relație apropiată, personală, intimă cu tine. Ai tu o asemenea relație cu Dumnezeu? O poți avea. 

Acum 2000 de ani Isus a murit pe acea cruce romană pentru a lua pedeapsa pentru păcatele tale, ca tu să poți fi iertat și să poți veni să experimentezi cea mai mare relație pe care o vei cunoaște vreodată. Să-L cunoști pe Dumnezeu în mod personal. Dacă-ți recunoști starea de păcat înaintea lui Dumnezeu, te întorci de la modul de viață păcătos și-ți pui credința în Isus Cristos, poți fi împăcat cu Dumnezeu azi. 

DESPRE CHARLIE CAMPBELL

Charlie Campbell este Directorul "The Always Be Ready Apologetics Ministry". [Lucrarea Fii mereu pregătit], autorul One Minute Answers to Skeptics' Top Forty Questions. ["Răspunsuri la minut pentru patruzeci de întrebări ale scepticilor"] fiind deseori invitat special la diferite biserici din Statele Unite, în dezbateri pe teme legate de apărarea credinţei creştine. Învăţăturile şi resursele lui sunt sprijinite de Dr. Norman Geisler, Charles Colson, Chuck Smith, Nancy Leigh DeMoss, Jeremy Camp şi Brian Brodersen. Locuieşte în California de sud cu soţia şi cei patru copii.

Cu permisiunea autorului de a traduce şi posta acest articol pe "despreisus".


Cuvinte cheie: cosmosul, scripturii, biblia, Cristos, apologetica, Dumnezeu, dovezi

Nu sunt comentarii

Nu există comentarii încă.

Adaugă un comentariu

Comentarii

Tu trebuie sa fii logat pentru a comenta.

Other articles
Centralitatea Evangheliei
Evanghelia nu reprezintă doar minimul de cerințe doctrinare necesar pentru a intra în Împărăție, ci modalitatea prin care înregistrăm orice progres în Împărăție. Read more »
Data articolului: 6/28/2013 1:40:28 PM |
Pericolul încercării de a-I fi plăcut lui Dumnezeu
Sandra s-a luptat toată viaţa cu dorinţa de a-i mulţumi pe oameni. Ea spune că nu-şi aminteşte vreo vreme în care să nu să se fi întrebat ce cred ceilalţi despre ea. Read more »
Data articolului: 2/10/2012 12:41:47 PM |
Cel mai transformator cuvânt
Evanghelia pe care ţi-o predici va avea un efect enorm asupra a ceea ce îţi doreşti, a ceea ce gândeşti, spui şi faci... Read more »
Data articolului: 1/22/2012 11:44:32 PM |
Puterea transformatoare a Evangheliei
Pentru că Îl iubim pe Domnul, cu toţii vrem să devenim bărbaţi şi femei care Îi reflectă viaţa cu tot mai multă desăvârşire. Pentru noi, întrebarea nu este: „Ar trebui oare să căutăm să creştem în evlavie?” ci mai degrabă: „Cum creştem în evlavie?” Read more »
Data articolului: 1/13/2012 1:01:32 PM |
Cum să nu devii creştin
Ce înseamnă să fii creştin? Cum devii unul? Mă bucur că ai întrebat. Mai întâi, să analizăm trei moduri în care nu poţi deveni copil al lui Dumnezeu. Chiar aşa. Cum să nu devii creştin. Read more »
Data articolului: 8/1/2011 8:36:18 AM |
Copyright © William Anderson | All Rights Reserved