Sigla DespreIsus.ro
Search     

Articole (39)

Get updates from 'Articole':  Subscribe to updates by RSS for this category
Sort: 
Centralitatea Evangheliei
Evanghelia nu reprezintă doar minimul de cerințe doctrinare necesar pentru a intra în Împărăție, ci modalitatea prin care înregistrăm orice progres în Împărăție.
Publicat la data de 28.06.2013
Pericolul încercării de a-I fi plăcut lui Dumnezeu
Sandra s-a luptat toată viaţa cu dorinţa de a-i mulţumi pe oameni. Ea spune că nu-şi aminteşte vreo vreme în care să nu să se fi întrebat ce cred ceilalţi despre ea.
Publicat la data de 10.02.2012
Cel mai transformator cuvânt
Evanghelia pe care ţi-o predici va avea un efect enorm asupra a ceea ce îţi doreşti, a ceea ce gândeşti, spui şi faci...
Publicat la data de 22.01.2012
Puterea transformatoare a Evangheliei
Pentru că Îl iubim pe Domnul, cu toţii vrem să devenim bărbaţi şi femei care Îi reflectă viaţa cu tot mai multă desăvârşire. Pentru noi, întrebarea nu este: „Ar trebui oare să căutăm să creştem în evlavie?” ci mai degrabă: „Cum creştem în evlavie?”
Publicat la data de 13.01.2012
Cum să nu devii creştin
Ce înseamnă să fii creştin? Cum devii unul? Mă bucur că ai întrebat. Mai întâi, să analizăm trei moduri în care nu poţi deveni copil al lui Dumnezeu. Chiar aşa. Cum să nu devii creştin.
Publicat la data de 01.08.2011
Cum îl pot cunoaşte pe Dumnezeu?
Ce este creştinismul? Unii spun că este o filozofie, alţii spun că este o poziţie etică, pe când alţii pretind că, de fapt, este o experienţă. Dar niciunul dintre aceste lucruri nu pătrunde esenţa problemei.
Publicat la data de 29.07.2011
Progresul regândit
Evanghelia mă determină să reexaminez modul în care privim de obicei creşterea creştină. Mă determină să reexaminez măsurătorile şi maturitatea spirituală; ce înseamnă să te schimbi, să te dezvolţi, să creşti; ce atrag cu adevărat după sine căutarea sfinţeniei şi practicarea evlaviei.
Publicat la data de 30.06.2011
Eşti religios?
Isus nu a suferit şi a murit pe cruce ca să te facă religios. El a murit pe cruce şi a înviat ca să-ţi dea o viaţă nouă – viaţa Lui. Orice lucru care pretinde a fi un subsitut pentru bucuria nespusă de a-L cunoaşte pe El – de a te încrede în El, de a fi cu El şi de a umbla alături de El – ar trebui respins ca inferior.
Publicat la data de 30.03.2011
Diferenţa dintre Religie şi Evanghelie
Contraste între Religie şi Evanghelie
Publicat la data de 28.03.2011
Sfinţire condusă de Evanghelie
Biblia este cu mult mai mult decât un îndreptar. Mai presus de toate este mesajul despre harul mântuitor al lui Dumnezeu prin Isus Cristos, toată Scriptura dinainte de cruce indicând spre lucrarea răscumpărătoare a lui Dumnezeu iar totul de după cruce – inclusiv sfinţirea noastră – izvorând din lucrarea respectivă.
Publicat la data de 21.03.2011
Evanghelia în centru
Luam parte la fiecare părticică din cultura creştină fără să înţeleg vreodată pe deplin cine anume este Isus Cristos şi cum îmi afecta El viaţa în afară de faptul că mergeam la biserică şi învăţam cuvinte şi expresii creştine.
Publicat la data de 30.12.2010
Evanghelia în toate formele ei
Aşa ca, da, trebuie să existe o Evanghelie, dar există în mod evident forme diferite, în care acea singură Evanghelie poate fi exprimată. Acesta este modul propriu în care Biblia vorbeşte de Evanghelie, şi noi ar trebui să o acceptăm.
Publicat la data de 18.11.2010
Bărbaţi şi femei centraţi pe evanghelie
Este în vogă să fii centrat pe evanghelie. Dar ce anume vrem să spunem cu asta? La urma urmei, nu toţi creştinii sunt centraţi pe evanghelie?
Publicat la data de 12.11.2010
De ce să iei în considerare evanghelia?
Faptul că eşti bun nu te va salva, mersul la biserică nu te va salva, părinţii tăi nu te pot salva, inteligenţa ta nu te va salva; nimic de pe lumea aceasta nu te poate salva, decât evanghelia.
Publicat la data de 12.11.2010
Page 1 of 3 1 2 3 Next page
Copyright © William Anderson | All Rights Reserved